Știri

BURSA, 20 aprilie ’18:

Contractul cu Merlion Resources este cu circa 10 milioane de dolari mai profitabil decât precedentul

Realizarea unui combinat pentru prelucrarea minereului de cupru ar fi justificată pentru Cupru Min, afirmă directorul general interimar Gheorghe Chindriş. El precizează că, pentru a fi rentabil, un combinat are nevoie de circa 100.000 tone/an de concentrat de cupru. Domnia sa explică: „Cupru Min poate produce jumătate din această cantitate. Apoi, mai este şi chestiunea finanţării unui astfel de obiectiv indus-trial major, care poate ajunge la jumătate de miliard de dolari”.

Citește mai multe: aici

_____________________________________

PRO TV, 15 aprilie ’18:

România te iubesc!

”La Roşia Poieni, în Apuseni, se află 60 la sută din rezerva exploatabila de cupru a României. După ce ani de zile a funcţionat la cota de avarie şi a trecut printr-o serie de privatizări eşuate, Cupru MIn, compania care exploatează zăcământul, a reuşit să-şi revină şi să se menţină în piaţă.
Gheorghe Chindriș, director Cupru Min Abrud: “Noi am avut o şansă că moţii, colegii nostrii, s-au încăpăţânat, deşi au trecut printr-o perioadă destul de grea, preţul era destul de mic, au lucrat luni de zile fără salariu. Au păzit aceste utilaje ca să nu se taie”. (Fragment din emisiunea România, te iubesc – Pro Tv – 15.04.2018)

Citește mai multe: aici

_____________________________________