BURSA, 20 aprilie ’18:
Contractul cu Merlion Resources este cu circa 10 milioane de dolari mai profitabil decât precedentul
Realizarea unui combinat pentru prelucrarea minereului de cupru ar fi justificată pentru Cupru Min, afirmă directorul general interimar Gheorghe Chindriş. El precizează că, pentru a fi rentabil, un combinat are nevoie de circa 100.000 tone/an de concentrat de cupru. Domnia sa explică: „Cupru Min poate produce jumătate din această cantitate. Apoi, mai este şi chestiunea finanţării unui astfel de obiectiv indus-trial major, care poate ajunge la jumătate de miliard de dolari”.
Citește mai multe: aici
_____________________________________
PRO TV, 15 aprilie ’18:
România te iubesc!
”La Roşia Poieni, în Apuseni, se află 60 la sută din rezerva exploatabila de cupru a României. După ce ani de zile a funcţionat la cota de avarie şi a trecut printr-o serie de privatizări eşuate, Cupru MIn, compania care exploatează zăcământul, a reuşit să-şi revină şi să se menţină în piaţă.
Gheorghe Chindriș, director Cupru Min Abrud: “Noi am avut o şansă că moţii, colegii nostrii, s-au încăpăţânat, deşi au trecut printr-o perioadă destul de grea, preţul era destul de mic, au lucrat luni de zile fără salariu. Au păzit aceste utilaje ca să nu se taie”. (Fragment din emisiunea România, te iubesc – Pro Tv – 15.04.2018)
Citește mai multe: aici
_____________________________________
Gazeta de Maramureș, 10 aprilie ’18:
Ați închis mineritul neferos, ați închis metalurgia neferoasă, ați închis industriile de producție. Ați închis Maramureșul. Urmează ApusenIi!
Cuprumin este o societate de stat, care are în exploatare mina de la Roșia Poieni. Cea mai mare exploatare de cupru din țară, la acest moment. Mineritul neferos a fost închis în 2007, printr-o nefericită decizie a celor aflați la conducerea ministerelor, guvernului și a celor din administrațiile locale și județene. Prin închiderea mineritului neferos, România a pierdut accesul la toate piețele de desfacere, din zona resurselor minerale, dar mai ales la piețele din industria productivă. După minerit s-a închis metalurgia românească, iar pe orizontală toate fabricile care foloseau metalele scoase și prelucrate în țară, de la cupru la metale rare folosite în industrii de vârf. Mina de la Roșia Poieni a rămas, printr-o minune, ea putând să-și susțină capacitatea de producție fără subvenții sau unele foarte mici.
Citește mai multe: aici
_____________________________________
COMUNICAT DE PRESĂ
Aprilie 2018
Cupru Min folosește un laborator independent pentru analiza conținutului de aur din concentratul de cupru. Cupru Min încasează anticipat și integral plata pentrumetalele prețioase din produsul achiziționat, pe baza buletinelor de analiză.
Citește mai multe: aici
_____________________________________